tisdag 18 september 2007

Var har din postlåda bott?

Eftersom jag är hemmamamma för tillfället blir det en hel del radiolyssnade för min del både p1 och ja, jag skäms nästan att säga det men...Lugna favoriter. På Lugna går det en radioreklam där Lill-babs berättar på vilka adresser hon bott under sitt liv och då började jag tänka efter vart jag bott hittills. Håll i er för nu kommer det:
I ett kedjehus på radhusvägen 1b (missvisande adress), i en lägenhet på kolbacken, i villa på tuvvägen 5, i radhus på radhusvägen 12b, i radhus på radhusvägen 12c ( japp du läser rätt, mamma och jag har bott i tre olika hus på samma gata), i litet rum med hård säng på Hagabergs folkhögskola i Södertälje, i ännu mindre rum med mjuk säng på Malungs folkhögskola, i liten lägenhet på Odengatan 13 i Uppsala, i studentrum på Arken på Sturegatan i Uppsala, i tre olika rum på Norrbyhus på S:t Johannesgatan i Uppsala, i dragigt hus på Trollvägen i Mölnbo och nu på Ekkällavägen i Östra Husby. Man hinner en del på 28 år även om det inte alltid känns så. Var har din postlåda bott?

5 kommentarer:

Hosanna sa...

Oj...här kommer min lista;

Betonggettot i gbg, hus på landet själv (eftersom jag hotade med att flytta ihop med knarkarna vid Keillers park)S.t Davidsgården, sextiotalsområde i gbg, betonggettot igen *suck*, Uppsala, Flyktingförläggning, hus på landet.

Det är väl bara att konstatera att jag inte hunnit med lika många boställen som du har men så skönt det är att slippa flytta nu.

Unknown sa...

Det där var något att tänka på. Så här kommer min lista:

Första adressen var Stenhammarsvägen i Kfors och något nummer jag inte kommer ihåg.

tre år senare ett hus på Solvägen 18 i Kramfors

många år senare iväg till Umeå och Istidsgatan 41

under sommaren flyttade jag tillbaka till Kramfors i en söt lägenhet på Kungsgatan

sedan till en sunkig men trevlig korre på Pedagoggränd 7A, även kallad Peddan

och sen min alldeles egna lägenhet på Sofiehemsvägen 4B

fick jobb och flyttade ut till vildmarken dvs Hammarstrand och fick adressen Pålgård 115 och ett alldeles eget hus

blev hemskt less och flyttade till Östersund några månader senare till "Mexicolägenheten" på Fältjägargränd 16 A

och nu bor jag i en väldigt liten men nybyggd etta på Skolgatan 4

när jag flyttar nästa gång återstår att se =)

Sara/

Per Hökpers sa...

Får börja med att grattulera till tillökningen :-)

Få se nu... uppväxt i villa på Holmgatan i Örebro, sen blev det litet studentrum på Jägargatan i Kiruna, därefter ett större studentrum på Geologgatan i samma stad följt av 1 r.o.k. på samma gata. Efter detta bar det av till Jägargatan igen, fast nu i Gävle. Därefter blev det kollektiv på Koinonia i Uppsala följt av 1 r.o.k. på vendelvägen i Örbyhus. Sedan inneboende i Kantorsgethot i Uppsala följt av 2 r.o.k. på Gös Eriks väg i Borlänge. Där blev vi kvar nästan ett år innan det bar av till våra 2 r.o.k. på Brändstömsgatan i Gävle där vi bodde två år. Sedan var det dags för hustuns missiv och då blev det 2 r.o.k. på Hjortnäsvägen i Leksand. Sen flyttade vi dit vi bor nu, villan på Knoppstigen i Hedemora. Det borde vara det 12'e stället jag bor på. *kram*

séra Jónatan sa...

Jag har antagit utmaningen, men gör ett eget inlägg på min blogg.
För övrigt hoppas jag att din blogg blir bra, och det tror jag. Därför ligger den nu på min länklista.

Anonym sa...

hej... råkade hamna på din sida... och råkade se att du bott på odensgatan 13, det har jag med, vilket år bodde du där?
vi kanske var grannar, eller bodde i samma lilla uthyrningsdel (13 kvm utan dusch) under olika perioder... blev nyfiken...