måndag 20 april 2009

Påsken, fantasirikedomen,käpphästen och så en liten kollekt

Stilla veckan och påsken har varit bra och påskglädjen finns i mig trots tröttheten efter att ha arbetar mycket. Ebba har också haft det bra och har fått gå mycket i kyrkan, det gillar hon. På påskaftonen fick Ebba en käpphäst av grannarna vars barn hade blivit för stora för en sådan leksak. Efter påskdagens högmässa tog Ebba fram sin käpphäst och sa bestämt:" Nu bär jag Jesus, du går bakom!" Hon har sett människor gå i procession många gånger men nu när hon hade något att bära själv ville hon helt enkelt också bära Jesus. Det är bra...vi behöver nog bära Jesus lite högre och lite synligare allihop. Sedan använde hon den iof också till att ta upp kollekt med orden: "Nu tar jag pengarna mamma" men det är ju liksom en annan femma.

4 kommentarer:

Åsa sa...

Hej Lisa. Kikar in och säger hej samtidigt som jag vill tacka för en jättefin dopgudtjänst. Vi är supernöjda. Är det ok att jag lägger ut ett kort på dig och Linus på min blogg? Kramar från Åsa, Jens & Linus. (Dop 25/4 i Lindö kapell)

Miriam sa...

Det finns en utmaning till dig på min blogg! En rolig, om böcker!!!

Vera sa...

Men ho hooo prästis. Lite update här nu vore inte fel=)

Jenny sa...

Hej Lisa! Ville bara lämna ett litet avtryck och säga hej! Hälsningar din barndomskompis Jenny (tänk att vi bor i samma stad numera, så det kan bli..!)